Pažiurek

Pažiurek

Mus aplanke

Tipas AB (IV grupė) - "Misle". Ši kraujo grupė, sudaro tik 7-8% gyventojų, yra evoliucijos rezultatas iš dviejų priešingų tipų santaka - A ir B.

Privalumai:
- Jauniausia kraujo grupę;
- Lanksti, labai jautri imuninę sistemą;
- Sujungia tipų A ir B. privalumai

Trūkumai:
- Jautrus virškinimo trakto;
- Per "atvirų" imuninę sistemą, nėra atsparūs mikroorganizmų infekcijos;
- Sujungia tipų A ir B. trūkumai

Rizikos grupės:
- Širdies ligos;
- Vėžys;
- Anemija.

Mitybos rekomendacijos: Žmonių į šią grupę turėtų laikytis vidutinio mišrios dietos.

Tinkamas: mėsos (avienos, triušienos, kalakutienos), žuvis, išskyrus jūros gėrybės, pieno produktai (pieno rūgšties, neriebūs sūriai), Tofu, alyvuogių aliejus, menkių kepenų aliejus, žemės riešutai, graikiniai riešutai, nesmulkinti grūdai (išskyrus grikių ir kukurūzų), daržovės (išskyrus paprikos, juodosios alyvuogės, kukurūzai), vaisiai (išskyrus aštrius ir rūgštus).

Riboti: ankštiniai augalai.

Rekomenduojama gėrimai: kava, žalioji arbata, ramunėlių arbata, ženšenis, imbieras, rožė klubų, ežiuolės, gudobelės.

Neutrali: Alus, vynas, arbata iš mėtos, Don krantinė, valerijonas, aviečių.

Venkite: alavijas, Senna, kalkių ir arbatos iš jų.

Svoris kontrolės programa

Venkite: raudona mėsa, kumpis ir šoninė, saulėgrąžų sėklos, grikiai, pipirai, kviečiai ir kukurūzai.

Padeda: žuvis, pieno produktai, žalumynai, jūros dumblių, ananasų, vitamino C ir maisto papildai, gudobelės gudobelės, ežiuolės, vaistinio valerijono, usnis (usnis), cinkas, selenas ir virškinimo fermentų: bromelaina, kvercetino.

Konkrečios rekomendacijos dėl tipo AB
Paleidus svorio prieaugio procesas, įveskite AB įtakoja genų A ir B tipų mišinys.Kartais tai sukelia tam tikrų problemų. Pavyzdžiui, jūs turite sumažinti skrandžio rūgštingumą (tipo ženklu) kartu su įprastu tipo prisitaikymo prie mėsos. Taigi, nors jūs užprogramuotas iš dalies iš mėsos suvartojimas (B tipas - visaėdis), Jūs neturite pakankamai rūgštingumas efektyviai virškinimą mėsos, kuri veda prie per didelio nusėdimo riebalų. Siekiant sumažinti svorį, Jums sumažinti mėsos ir didinti vartojimą, daržovių ir Tofu (puikus baltymų šaltinis A ir B tipų) produktų suvartojimo kiekis.
Ta pati problema su ankštinėmis, grikiai, kukurūzai ir sezamo sėklų. Tipo yra puikus maistas, bet genai B tipo dalyvavimas veda prie to, kad šių produktų sumažinti insulino gamybą, o tai lemia lėtesnę medžiagų apykaitą. Tipas AB "reikėtų vengti grikius, pupeles ir kukurūzus.
Tipo AB "nėra tokia stipri reakcija į glyutein kviečių įveskite 0 ir B. Tačiau, svoriui mažinti turėtų vengti kviečių ir jos produktai.

|


B tipo (III kraujo grupė) - "Klajokliai". Šis tipas, atsiradęs rasių migracijos metu, yra maždaug 20,6% visų gyventojų. Tai yra subalansuotas, lankstus, kūrybiškas tipas.

Privalumai:
- Stipri imuninė sistema;
- Lankstus prisitaikymas prie pokyčių mitybos ir aplinkos sąlygų;
- Subalansuota nervų sistema.

Trūkumai:
- Įgimtų trūkumų nėra, bet su maistu pusiausvyros gali būti autoimuninė liga, ir nestabilumas retems virusams.

Rizikos grupės:
- Diabetas 1 tipo;
- Lėtinis nuovargio sindromas;
- Autoimuninių ligų, išsėtinės sklerozės.

Mitybos rekomendacijos
Kadangi "klajokliai", yra visaėdžiai, jie turėtų laikytis sumaišytos (subalansuotos) dietos.

Tinkamas: mėsa (išskyrus viščiukų, ančių), žuvis, pieno produktus (pienas yra geriau, mažai riebalų), kiaušiniai, grūdai (išskyrus grikių ir kviečių), ankštiniai, daržovės (išskyrus kukurūzus, pomidorus, moliūgus, alyvuogės), vaisiai (išskyrus kokosus ir rabarbarų).

Venkite: jūros gėrybės (moliuskai, krabai, krevetės), kiaulienos produktai, vištiena.

Rekomenduojama gėrimai: žaliosios arbatos, žolelių arbatos (saldymedis, ženšenis, ginkmedis, šalavijų, aviečių lapų), spanguolių sultys, kopūstai, vynuogės, ananasas.

Neutrali: apelsinų sultys, alus, vynas, kava, juodoji arbata.

Venkite: pomidorų sultys, sodos gėrimai.

Svoris kontrolės programa

Pašalinti: kukurūzai, lęšiai, riešutai, grikiai, kviečiai, pomidorai, kiauliena ir jos produktai.

Padeda: Žalioji salotos, žolelių, kiaušiniai, kepenys, veršiena, saldymedžio (saldymedis šaknies), vitaminų ir maisto papildų, magnio, lecitinas, saldymedis, Gingko biloba, ežiuolės, bromelaina.

Neutrali: sojos produktai.

Pratimai: ėjimas, važiavimui dviračiu, tenisas, plaukimas, joga, taiči.

Konkrečios rekomendacijos dėl B tipo:
B tipo, didžiausias svorio prisidėda kukurūzai, grikiai, žemės riešutai ir sezamų sėklos. Visi šie produktai slopina insulino gamybą ir tokiu būdu sumažina medžiagų apykaitos procesų efektyvumą. Ko pasekoja atsiranda nuovargis, vandens susilaikymas, hipoglikemijos ir svorio padidėjimas.
B tipo, taip pat kaip ir 0 tipas, reaguoja į
kviečių glyuteino suletindamas medžiagų apykaitą.Kai maistas nėra veiksmingai isisavinamas, tai yra kaupiamos riebalų forma. Glyuteinas B tipui nėra taip pavojingas, kaip 0 tipui. Bet jei jūs derinti kviečius ir jų produktus su kukurūzai, lęšiai, grikiai ir riešutai, rezultatas bus nekoks.
Jei norite būti sveiki ir išlaikyti sveiką svorį, pašalinkite pirmiau minėtųs produktųs is dietos, ribokite savo suvartojamų riebalų ir angliavandenių, Pratimai. Patirtis rodo, kad žmonės su kraujo B tipo, po šių rekomendacijų, gyventi ilgą ir sveiką gyvenimą.


Kraujo grupė II dieta
Tipas (II grupė) - ". Ūkininkas" Šis tipas atsirado pereinant nuo senovės klajoklių gyvenimo būdo (medžiotojai), prie daugiau nusistovėjusiu žemdirbių. 37,8% gyventojų yra būtent šios grupės, kurios pagrindiniai bruožai yra pastovus, sėslus gyvenimas, geras prisitaikymas prie dirbo komandoje ir organizavimas.

Privalumai:
- Gerai prisitaiko prie mitybos bei aplinkos pokičių;
- Veiksmingos imuninės ir virškinimo sistemos, prisilaikant vegetariškos dietos.

Trūkumai:
- Jautrus virškinimo traktas;
- Silpna imuninė sistema, imlumas infekcijoms;
- Padidėjęs jautrumas nervų sistemos.

Rizikos grupės:
- Širdies ligos;
- Onkologija;
- Anemija;
- Kepenų ir tulžies pūslę;
- I tipo cukrinis diabetas.

Mitybos patarimai: reikėtų išlaikyti pilna vegetarizmas.

Tinkama: daržovės, neskaldytų grūdai, ankštinių, vaisių (išskyrus apelsinų, mandarinų, rabarbarai, papajos, bananai, kokosai, ananasai), žuvys (išvengti plekšnė, otas, silkės, ikrų ir jūros gėrybių).

Riboti: pieno produktus (lieso sūrio, pieno produktai), vietoj ju sojų produktai: sojos pienas, tofu, ir cukrus.

Gėrimai:
Rekomenduojama kava, žalioji arbata, raudonasis vynas, morkų, ananasų, greipfrutų, vyšnių sulčių, vandens su citrinos sultimis.
Turėtų vengti apelsinų sultys, juodoji arbata, visu gazuotu gėrimu.

Svorio kontrolės programa

Venkite: mėsa (leidžiama šiek tiek vištienos ir kalakutienos), pieno produktai, produktai, pagaminti iš kviečių, pipirai, grietinėlė, cukrus, kukurūzai ir žemės riešutų sviestas.

Padeda: augalinių aliejų (maišyto alyvuogių, linų sėmenų, rapsų), sojos produktai, daržovės, ananasai, vitaminų B, C, E ir maisto papildus, kalcio, geležies, cinko, seleno, chromo, bifidobakterijų, vaistažolių papildais, ir arbatos iš jų, ženšenio , ežiuolės, Astragalus, valerijono, gudobelės, Thistle (usnis), bromelaina, kvartsetin.

Riboti: vitaminas A, tai geriau gauti B-karotinas iš maisto.


Pratimai yra rekomenduojami ramus ir sutelkti dėmesį - joga, taiči.

Konkrečios rekomendacijos šiam tipui
1. Kadangi šis tipas turi virškinimo sistemą, kuri sukonfigūruota taip, kad vegetarizmas (ty su mažai skrandžio sulčių rūgštingumą), tai gali būti rimtų problemų su mėsos virškinimui. Mėsa iš šio tipo žmonės lėtina medžiagų apykaitą ir skatina nusėdimo riebalų. Atsižvelgiant į tai, mėsos produktų, kuriuos leidžiama naudoti tik nedidelį kiekį vištiena arba kalakutiena naudoti. Tai padės išlaikyti normalų svorį.Vegetarizmas taip pat prisidės prie energijos kaupimas, ir apsaugoti organizmą nuo ligų. Kaip žinote, silpna imuninė sistema slopinama prasta mityba.
2. Atsižvelgiant į tai, kad virškinamojo trakto gleivinėje yra labai švelnus, jums turėtų vengti visų aštrūs maisto produktų rūšių (pipirai, visų rūšių, actas, kečupas ir net pomidorus), rūgštus vaisius ir uogas, majonezas ir prieskoniai, fermentuojami ir sūraus maisto (druska žuvis, silkė, agurkai, kopūstai, išskyrus brokoliai) ir bulvės. Na ten česnakų, svogūnų, morkų.
3. Pieno produktai turėtų būti naudojami tik, geriau teikti pirmenybę mažai riebalų jogurtas ir sūris, varškės sūris. Baltymų šaltinis - sojų produktai - leidžiama bet kokia forma. Kiaušiniai taip pat yra reikalingi, kaip baltymų, vitaminų ir mikroelementų šaltinis (Zn, Ca, B skyrius, B-karotinas).
4. Nėra ypatingų rekomendacijų dėl svorio kontrolės programa. Laikykitės tinkamos mitybos ir režimo fizinio aktyvumo. Riboti suvartojamo cukraus ir šokolado.

|

Kraujo grupė I dieta.

Tipas 0 (I grupė) - "Medžiotojas". Tai yra seniausia kraujo grupė, iš kurios, evoliucijos eigojeiįkilovisos kitos grupes. 33,5% gyventojų priklauso šiamtipui,pagrindiniai bruožai, stiprus valios jausmas,savarankiškumo, polinkis būti lyderiu.

Privalumai:
- Stiprus virškinimo traktas;
- Stipri imuninė sistema;
- Efektyvus metabolizmąs ir išsaugojimo maistinių medžiagų.

Trūkumai:
- Sunkumai prisitaikant prie naujų, mitybos ir aplinkos sąlygų;
- Imuninės sistemos kartais yra pernelyg aktyvus ir veikia prieš organizma pati, kuri pasireiškia alerginem reakcijom.

Rizikos grupės:
- Prastas kraujo krešėjimąs;
- Galimas uždegimas, artritas;
- Padidintas
skrandžio rūgštingumas , o dėl to opų atsiradimas;
- Alergija.

Mitybos rekomendacijos. Turėtų laikytis baltyminių dietų.

Tinkama: mėsa (išskyrus kiaulieną), žuvis, jūros gėrybių, daržovių ir vaisių (išskyrus rūgščiąsias), ananasai, ruginę duoną, į ribotąis kiekiais.

Riboti: grūdų, ypač avižų, kviečių ir ju produktus (įskaitant balta duona). Išimtis yra pupelės ir grikiai.

Venkite: kopūstai (išskyrus brokoliai), kviečiai ir visi ju produktai, kukurūzų ir visi ju produktams, marinuoti agurkai, kečupas.

Gėrimai:

Tinkami: žalia arbata, vaistažolių arbata , imbieras, mėta, raudonųjų pipirų, saldymedis, liepų, Seltzer vandens.

Neutrali: Alus, vynas, raudonos ir baltos arbatos, ramunėlių, ženšenio, šalavijas, valerijonas, aviečių lapų.

Venkite: kava, Alkoholiniai gėrimai, alavijas, jonažolės, Senna, ežiuolės, braškių lapų.

Svorio kontrolės programa :

Pašalinti: šviežių kopūstų, pupelių, kukurūzų, kviečių, citrusinių vaisių, grietinėlės, cukraus, marinuoti agurkai, bulvės.

Padeda: jūros dumbliai (rudieji rudadumbliai), žuvies ir jūros gėrybių, druskos, mėsos, ypač jautienos, ėrienos, kepenų, žalumynai, salotos, špinatai, brokoliai, ridikai, vitaminai ir maisto papildai, vitaminų, vitamino C, kalcio, mangano, jodo, saldymedis šaknų (saldymedis), kasos fermentų.

Venkite: vitaminas A, vitaminas E.

Pratimai: Siekiant išlaikyti geros fizinės formos ir ypač svorio mažinimo būtinybę fizinio krūvio: aerobika, slidinėjimas, bėgimas, plaukimas.

Konkrečios rekomendacijos.
Siekiant sumažinti svorį reikia išspręsti lėtą medžiagų apykaitą problema. Yra šie veiksniai, kurie didina medžiagų apykaitą ir tokiu būdu sumažinti svorį:
1. Pašalinti iš kviečių dietos ir visi produktai, kukurūzai, pupelės, lęšiai, nes Jie blokuoja insulino gamybą ir tokiu būdu sulėtinti medžiagų apykaitą.
2. Pašalinti iš visų kopūstų rūšių (išskyrus brokoliai) ir visi produktai, dieta, pagaminti iš avižų, kaip jie slopina skydliaukės hormonai (skydliaukės hormonų) gamybą ir tokiu būdu sulėtinti medžiagų apykaitą.
3. Didinti vartojimą maisto produktų, kurių sudėtyje yra jodo: jūros gėrybės, jūros dumbliai, žalumynai (salotos, špinatai, brokoliai), maisto produktų, kurie skatina skydliaukės hormonų gamybai: ridikėliai, ridikai, Daikon (iš jų daryti gerai sumaišyti su morkų sultimis).
4. Restoranai mėsos (raudona), kepenyse. Šie maisto produktai taip pat padidinti jūsų medžiagų apykaitos norma.
5. Intensyvių treniruočių.
II išspręsti kraujo krešėjimo problemos (jei yra) turėtų valgyti maisto produktams, kurių sudėtyje yra vitamino K: žalumynai, salotos, jūros dumblių, mėsos, kepenų, menkių kepenų aliejus, kiaušiniai. Turėtų vengti mielių maisto produktus, ir jei nuo žarnyno bakterijų pusiausvyros imtis acidophilus ir bifidobakterijų.
III būkite atsargūs, kai aspirino (tai padidina rūgštingumą ir susilpnina kraują) ir Gingko biloba (padidinti kraujotaką poveikis yra dėl jo praskiedimas).

Populiariausios

Pasaulio dietos