Pažiurek

Pažiurek

Mus aplanke


B tipo (III kraujo grupė) - "Klajokliai". Šis tipas, atsiradęs rasių migracijos metu, yra maždaug 20,6% visų gyventojų. Tai yra subalansuotas, lankstus, kūrybiškas tipas.

Privalumai:
- Stipri imuninė sistema;
- Lankstus prisitaikymas prie pokyčių mitybos ir aplinkos sąlygų;
- Subalansuota nervų sistema.

Trūkumai:
- Įgimtų trūkumų nėra, bet su maistu pusiausvyros gali būti autoimuninė liga, ir nestabilumas retems virusams.

Rizikos grupės:
- Diabetas 1 tipo;
- Lėtinis nuovargio sindromas;
- Autoimuninių ligų, išsėtinės sklerozės.

Mitybos rekomendacijos
Kadangi "klajokliai", yra visaėdžiai, jie turėtų laikytis sumaišytos (subalansuotos) dietos.

Tinkamas: mėsa (išskyrus viščiukų, ančių), žuvis, pieno produktus (pienas yra geriau, mažai riebalų), kiaušiniai, grūdai (išskyrus grikių ir kviečių), ankštiniai, daržovės (išskyrus kukurūzus, pomidorus, moliūgus, alyvuogės), vaisiai (išskyrus kokosus ir rabarbarų).

Venkite: jūros gėrybės (moliuskai, krabai, krevetės), kiaulienos produktai, vištiena.

Rekomenduojama gėrimai: žaliosios arbatos, žolelių arbatos (saldymedis, ženšenis, ginkmedis, šalavijų, aviečių lapų), spanguolių sultys, kopūstai, vynuogės, ananasas.

Neutrali: apelsinų sultys, alus, vynas, kava, juodoji arbata.

Venkite: pomidorų sultys, sodos gėrimai.

Svoris kontrolės programa

Pašalinti: kukurūzai, lęšiai, riešutai, grikiai, kviečiai, pomidorai, kiauliena ir jos produktai.

Padeda: Žalioji salotos, žolelių, kiaušiniai, kepenys, veršiena, saldymedžio (saldymedis šaknies), vitaminų ir maisto papildų, magnio, lecitinas, saldymedis, Gingko biloba, ežiuolės, bromelaina.

Neutrali: sojos produktai.

Pratimai: ėjimas, važiavimui dviračiu, tenisas, plaukimas, joga, taiči.

Konkrečios rekomendacijos dėl B tipo:
B tipo, didžiausias svorio prisidėda kukurūzai, grikiai, žemės riešutai ir sezamų sėklos. Visi šie produktai slopina insulino gamybą ir tokiu būdu sumažina medžiagų apykaitos procesų efektyvumą. Ko pasekoja atsiranda nuovargis, vandens susilaikymas, hipoglikemijos ir svorio padidėjimas.
B tipo, taip pat kaip ir 0 tipas, reaguoja į
kviečių glyuteino suletindamas medžiagų apykaitą.Kai maistas nėra veiksmingai isisavinamas, tai yra kaupiamos riebalų forma. Glyuteinas B tipui nėra taip pavojingas, kaip 0 tipui. Bet jei jūs derinti kviečius ir jų produktus su kukurūzai, lęšiai, grikiai ir riešutai, rezultatas bus nekoks.
Jei norite būti sveiki ir išlaikyti sveiką svorį, pašalinkite pirmiau minėtųs produktųs is dietos, ribokite savo suvartojamų riebalų ir angliavandenių, Pratimai. Patirtis rodo, kad žmonės su kraujo B tipo, po šių rekomendacijų, gyventi ilgą ir sveiką gyvenimą.


Populiariausios

Pasaulio dietos