Pažiurek

Pažiurek

Mus aplanke

Kraujo grupė I dieta.

Tipas 0 (I grupė) - "Medžiotojas". Tai yra seniausia kraujo grupė, iš kurios, evoliucijos eigojeiįkilovisos kitos grupes. 33,5% gyventojų priklauso šiamtipui,pagrindiniai bruožai, stiprus valios jausmas,savarankiškumo, polinkis būti lyderiu.

Privalumai:
- Stiprus virškinimo traktas;
- Stipri imuninė sistema;
- Efektyvus metabolizmąs ir išsaugojimo maistinių medžiagų.

Trūkumai:
- Sunkumai prisitaikant prie naujų, mitybos ir aplinkos sąlygų;
- Imuninės sistemos kartais yra pernelyg aktyvus ir veikia prieš organizma pati, kuri pasireiškia alerginem reakcijom.

Rizikos grupės:
- Prastas kraujo krešėjimąs;
- Galimas uždegimas, artritas;
- Padidintas
skrandžio rūgštingumas , o dėl to opų atsiradimas;
- Alergija.

Mitybos rekomendacijos. Turėtų laikytis baltyminių dietų.

Tinkama: mėsa (išskyrus kiaulieną), žuvis, jūros gėrybių, daržovių ir vaisių (išskyrus rūgščiąsias), ananasai, ruginę duoną, į ribotąis kiekiais.

Riboti: grūdų, ypač avižų, kviečių ir ju produktus (įskaitant balta duona). Išimtis yra pupelės ir grikiai.

Venkite: kopūstai (išskyrus brokoliai), kviečiai ir visi ju produktai, kukurūzų ir visi ju produktams, marinuoti agurkai, kečupas.

Gėrimai:

Tinkami: žalia arbata, vaistažolių arbata , imbieras, mėta, raudonųjų pipirų, saldymedis, liepų, Seltzer vandens.

Neutrali: Alus, vynas, raudonos ir baltos arbatos, ramunėlių, ženšenio, šalavijas, valerijonas, aviečių lapų.

Venkite: kava, Alkoholiniai gėrimai, alavijas, jonažolės, Senna, ežiuolės, braškių lapų.

Svorio kontrolės programa :

Pašalinti: šviežių kopūstų, pupelių, kukurūzų, kviečių, citrusinių vaisių, grietinėlės, cukraus, marinuoti agurkai, bulvės.

Padeda: jūros dumbliai (rudieji rudadumbliai), žuvies ir jūros gėrybių, druskos, mėsos, ypač jautienos, ėrienos, kepenų, žalumynai, salotos, špinatai, brokoliai, ridikai, vitaminai ir maisto papildai, vitaminų, vitamino C, kalcio, mangano, jodo, saldymedis šaknų (saldymedis), kasos fermentų.

Venkite: vitaminas A, vitaminas E.

Pratimai: Siekiant išlaikyti geros fizinės formos ir ypač svorio mažinimo būtinybę fizinio krūvio: aerobika, slidinėjimas, bėgimas, plaukimas.

Konkrečios rekomendacijos.
Siekiant sumažinti svorį reikia išspręsti lėtą medžiagų apykaitą problema. Yra šie veiksniai, kurie didina medžiagų apykaitą ir tokiu būdu sumažinti svorį:
1. Pašalinti iš kviečių dietos ir visi produktai, kukurūzai, pupelės, lęšiai, nes Jie blokuoja insulino gamybą ir tokiu būdu sulėtinti medžiagų apykaitą.
2. Pašalinti iš visų kopūstų rūšių (išskyrus brokoliai) ir visi produktai, dieta, pagaminti iš avižų, kaip jie slopina skydliaukės hormonai (skydliaukės hormonų) gamybą ir tokiu būdu sulėtinti medžiagų apykaitą.
3. Didinti vartojimą maisto produktų, kurių sudėtyje yra jodo: jūros gėrybės, jūros dumbliai, žalumynai (salotos, špinatai, brokoliai), maisto produktų, kurie skatina skydliaukės hormonų gamybai: ridikėliai, ridikai, Daikon (iš jų daryti gerai sumaišyti su morkų sultimis).
4. Restoranai mėsos (raudona), kepenyse. Šie maisto produktai taip pat padidinti jūsų medžiagų apykaitos norma.
5. Intensyvių treniruočių.
II išspręsti kraujo krešėjimo problemos (jei yra) turėtų valgyti maisto produktams, kurių sudėtyje yra vitamino K: žalumynai, salotos, jūros dumblių, mėsos, kepenų, menkių kepenų aliejus, kiaušiniai. Turėtų vengti mielių maisto produktus, ir jei nuo žarnyno bakterijų pusiausvyros imtis acidophilus ir bifidobakterijų.
III būkite atsargūs, kai aspirino (tai padidina rūgštingumą ir susilpnina kraują) ir Gingko biloba (padidinti kraujotaką poveikis yra dėl jo praskiedimas).

Populiariausios

Pasaulio dietos